Львівська мерія хоче купити земельну ділянку для нового сміттєзвалища


Львівська мерія оголосила про намір придбати за ринковими цінами земельну ділянку для нового міського сміттєзвалища і будівництва там сміттєсортувального комплексу. Про це 23 листопада заявив на прес-конференції директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак.
Львівська міськрада має намір купити земельну ділянку площею 25-30 га у межах Львівської області для облаштування там полігону твердих побутових відходів (ТПВ) і сміттєсортувального комплексу. Запропонувати таку ділянку для продажу може будь-хто – органи місцевого самоврядування, юридичні чи фізичні особи.
При цьому у мерії наголошують, що готові купити уже існуючий полігон ТПВ у межах Львівщини.
В мерії наразі не готові назвати суму, яку місто готове заплатити, але, за словами Сергія Бабака, ділянку планують за ринковими цінами. Орієнтовно вартість такої ділянки може скласти близько мільйона гривень за гектар, вважає керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.
Окрім грошей, львівська мерія пропонує місцевим громадам, які погодяться продати ділянку, спільне використання нового сміттєзвалища і додаткові постійні виплати у розмірі 50 грн за кожну тонну відходів. Якщо врахувати, що Львів щодня продукує близько 600 тонн сміття, місцева громада мала б отримувати близько 30 тис. грн в день. За словами Сергія Бабака, у рік місцева громада може отримати приблизно 12 млн грн.
В мерії запевняють, що екологічна безпека нового сміттєзвалища буде дотримана на рівні стандартів країн ЄС, оскільки і будівництво нового полігону ТПВ, і його експлуатація та рекультивація буде здійснюватись під наглядом європейських фахівців.

Пропозиції у департаменті житлогового господарства та інфраструктури Львівської міськради прийматимуть до 23 грудня. Деталі можна дізнатись на сайті Львівської мерії.
Нагадаємо, що раніше приватна компанія «Захід ресурс плюс» заявила про намір запустити сміттєсортувальну лінію на території промислової зони у Рясному. За словами міського голови Львова Андрія Садового, мерія готова використовувати цю лінію – за умови, що «Захід ресурс плюс» запропонує прийнятні тарифи. Однак мешканці двох житлових районів Львова, розташованих поруч з цією сміттєсортувальною лінією уже висловили незадоволення від такого сусідства.
Також на початку листопада голова ЛОДА Олег Синютка заявив про намір збудувати сміттєпереробні комплекси у трьох різних місцях на території Львівщини, проте місцеві громади також висловили протест з цього приводу.
http://zaxid.net/news/showNews.do?lvivska_meriya_hoche_kupiti_zemelnu_dilyanku_dlya_novogo_smittyezvalishha&objectId
=1410418

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео