ЛОДА визначила три ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу

Конкурс на будівництво планують оголосити через місяць


ЛОДА визначила три ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу
фото умовне
Сміттєпереробний завод у Кельні
До 10 грудня ЛОДА планує оголосити конкурс на будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині. За словами голови ЛОДА Олега Синютки, замість однієї визначено три земельні ділянки, де може здійснюватись будівництво: у Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районі.

«Наразі уже підготовлена документація для оголошення конкурсу на визначення інвестора для будівництва сміттєперебного комплексу, однією з умов якого буде представлення готового проекту заводу. Кожен потенційний інвестор зможе обирати одну з запропонованих ділянок та давати свої пропозиції щодо способу переробки відходів. Зокрема, є можливості з виготовлення rdf-палива, біодизелю та органічних елементів, які потім будуть захоронюватись», - розповів Олег Синютка на прес-конференції 10 листопада.
Він зазначив, що ЛОДА уже провело переговори з представниками 26 компаній-інвесторів щодо будівництва заводу. Серед них, зокрема «ACCIONA», «Industrial FITON», «Ecodevelop», ТОВ «КліарЕнерджі», «Захід Ресурс», «ГРАД 200».

Вони зможуть вибрати одну з трьох земельних ділянок та запропонувати свій проект сміттєпереробного заводу. Йдеться, зокрема, про:
- земельну ділянку площею 12,8 га у Яворівському районі
- земельну ділянку площею 15 га у Новому Роздолі, Миколаївський район
- земельну ділянку поблизу с. Брониця, Дрогобицького району, площею 3 га
За словами Синютки, паралельно Львівська мерія має оголосити міжнародний конкурс на виготовлення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.
 http://zaxid.net/news/showNews.do?loda_viznachila_tri_dilyanki_dlya_budivnitstva_smittyepererobnogo_zavodu&objectId=1409189

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео