Садовий запускає сортувальну лінію і тендер на пресування сміття. А вивозити куди?


Фото: portal.lviv.ua
Фото: portal.lviv.ua

Схоже, Андрій Садовий повертається до ідеї пропхати компанію Льовочкіна-Каськіва «Захід Ресурс Плюс» до оперування львівським сміттям. З першої спроби йому це не вдалося влітку цього року через нахабну поспішність та опір громадськості. Та тепер знову на арену повертаються старі гравці, але цього разу вже з вагомим активом – правом оренди на приміщення «Сільмашу» на Рясному та сортувальної лінії, яку вже там встановлено. А також у статусі привілейованих потенційних учасники конкурсу на надання послуг пресування, обгортання та складування ТПВ на 70,08 млн грн, офіційно розміщеному ЛМР на сайті публічних закупівель.

Про це свідчать дані конкурсу на сторінці Prozorro та інформація «з джерел у Львівській міській раді, які побажали зберегти анонімність» розміщеній на ZAXID.NET.

27 жовтня 2017 року ЛМР в особі ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» розмістила на сайті публічних закупівель Prozorro інформацію про тендерні торги на «Послуги пресування, обгортання та складування ТПВ 90513000-6 ЄЗС ДК 021:2015 (Послуги з поводження із безпечними сміттям і відходами та їх утилізація)». Кінцевий термін подачі пропозицій – 28 листопада 2016 року, а конкурс розпочнеться 3 січня наступного року.

За роботи по пресуванню та обгортанню сміття впродовж лише 2017 року міська рада готова надати переможцю 70,08 млн грн.

Замовник, тобто ЛМР в особі «Львівспецкомунстранс» згідно з умовами тендеру надає:

    придатне для такої діяльності приміщення;
    місце для вивезення спресованого сміття (тобто Грибовичі або інший полігон).

Виконавець в свою чергу зобов’язаний:

    Закупити прес певних характеристик з підведеним до нього стрічковим конвеєром для подачі ТВП;
    спеціально обладнати приміщення для встановлення техніки та відводу інфільтратів;
    залучити спеціально навчений персонал;
    отримати усі потрібні ліцензії;
    забезпечити доставку спресованого сміття на ділянці, визначену ЛМР.

Обладнання має працювати з потужністю не менше 40 т/год. Після пресування повинні утворюватися блоки розміром 110/110/110-160 см, які обгортатимуться плівкою.

За умовами тендеру виникала низка запитань:

    Чи передбачено перед пресуванням сортування сміття?
    Який відсоток сортування сміття передбачений, яку вторинну сировину будуть відбирати і куди відправлятимуть на переробку?
    Де буде розміщено приміщення для пресування ТПВ?
    Куди буде вивозитися т. зв. сміттєвий камінь? Знову на Грибовичі, на новий полігон чи на тимчасове місце зберігання?
    Чи зросте вартість вивезення ТПВ для львів’ян і хто надалі буде формувати цінову політику?
    Чи не проводиться цей конкурс для легалізації оферти з незрозумілим «Західресурсплюс» – фірми аферистів з когорти Льовочкіна-Каськіва?
    Чому такі прості та ефективні рішення не приймались раніше, впродовж десятирічного правління Садового?

Частину питань розкриває, буцімто, витік інформації з ЛМР, який сплив на шпальтах інтернет-ресурсу з медіа-імперії дружини Садового ZAXID.NET:

    Сортування сміття буде! Лінія вже завезена і змонтована!
    Виявляється, справджуються підозри у просуванні «Захід Ресурс Плюс» – вони вже завезли та встановили сортувальну лінію. Є такі побоювання, що вона перебуває там ще з літа цього року, коли Садовий типовими для себе нахрапистими методами намагався пропхати цю фірму, а документи робити згодом;
    Як вже зрозумів уважний читач, весь цей об’єкт буде розміщений на території заводу «Львівхімсільмаш», що між житловим масивом Рясне та селом Білогорща;
    Очевидним також виглядає припущення, що тендер проводиться цільово під конкретну фірму – «Захід Ресурс Плюс»

Тепер трохи історії. 29 липня цього року ІА ZIK вже піднімала тему, виявляється, першої кампанії Садового з облаштування на території тоді ще «Сільмашу», а зараз чомусь «Львівхімсільмаш» пункту з пресування сміття. Тоді, увага, йшлося про те, що у приміщенні, яке зараз визначене для реалізації проекту пресування сміття, згідно з проголошеним тендером, фірма «Захід Ресурс Плюс» вже встановила прес! Та замовила сортувальну лінію! Тобто, все що зараз передбачено конкурсом у цієї фірми вже є! При чому, у приміщенні, де і передбачено умовами!

Ще одна цікава річ: тоді ці ж роботи оцінювались у 15-16 млн грн, зараз – більше 70 млн грн!

Хто ж такі хлопці з «Захід Ресурс Плюс»? Ця фірма зареєстрована у травні 2016 року зі статутним капіталом у 1000 грн. Вона створена СПЕЦІАЛЬНО для роботи зі сміттям у Львові. За її керівником Олександром Залєвським тягнеться неприємний шлейф банкрутств та криміналу! «Консультант», який працює зі Львовом Іван Олексієвець, теж людина з дуже сумнівною репутацією, що працювала у сумнозвісній команді Нацагентства з інвестицій під керівництвом Владислава Каськіва, також був помічником нардепа Юлії Льовочкіної, сестри одіозного керівника адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна!

«Витік інформації» відразу ж підхопив Андрій Садовий. Він повідомив:

«Ми ще не маємо офіційної інформації щодо об’ємів, які здатна буде опрацьовувати їхня сміттєсортувальна лінія. Попередньо мова йшла про п’яту частину денної норми сміття, яку продукує Львів. Якщо «Захід ресурс плюс» зможе таке забезпечити і запропонує прийнятні тарифи – місто, безумовно, скористається його послугами, – сказав Андрій Садовий кореспонденту ZAXID.NET. – Ми давно просили державу задіяти для тимчасового вирішення проблеми зі сміттям лінії, закуплені ще за Януковича в рамках проекту «Чисте місто». Держава їх купила, гроші витратила і нікому не передала. Вони стояли і ржавіли. Але краще пізно ніж ніколи. Голова ЛОДА Олег Синютка активно включився в процес і посприяв такому рішенню».

Таким чином більшість відповідей отримано, але головні залишаються:

    Хто це буде робити і чому бюджет збільшено у 4,5 раза, і то лише на рік?
    Куди будуть вивозити спресоване сміття?
    Скільки це буде коштувати для львів’ян?
    І головне – де Андрій Іванович був досі?

Сподіваємось решту відповідей вдасться отримати у анонсованій прес-конференції керівництва ЛОДА.

Адже, виявляється, для дуже простих і тимчасово ефективних кроків не потрібні були ані урядова підтримка, ані масштабні інвестиції, ані карколомне підняття цін для споживачів, ані коштовні технології. Треба було лише його добру волю та добрий копняк під зад.

Всі ці питання будуть сформовані у інформаційному запиті ІА ZIK до ЛМР (хоча надія отримати відповідь мала – минулі запити так і залишились без уваги).

Також, сподіваємось, вони будуть задані громадськими активістами та журналістами в ході сьогоднішньої сесії міськради.

Аналітична група ІА ZIK
http://zik.ua/news/2016/11/10/sadovyy_zapuskaie_sortuvalnu_liniyu_i_tender_na_presuvannya_smittya_a_vyvozyty_988851

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео