Уже дві місцеві ради не хочуть сміттєпереробного комплексу в Миколаївському районі


Такі комплекси можуть з'явитися на території колишньої Новороздільської «Сірки». Розглядають і ще два варіанти – «Сірку» в Яворівського районі та сміттєзвалище на Дрогобиччині. У цих районах щодо планів влади наразі не висловлювалися, а от на Миколаївщині хочуть збирати підписи проти заводу.
Руїни Новороздільвської сірки – один із трьох варіантів, які розглядають під будівництво сміттєпереробного заводу. Ця ділянка найбільша і має 15 гектарів.
Цю ділянку обрали, бо вона не межує із жодним населеним пунктом, вже має техпаспорт і готова до інвестиційного конкурсу. Так пояснювали обласні чиновники. Водночас у селі Березина заявляють, це територія їхньої сільської ради, бо понад 500 гектарів колишньої «Сірки» – частина їхнього села.
«До нас не поступало в сільську раду щодо розміщення на цій ділянці чи сміттєсортувальної лінії чи заводу. Дізналися ми можна сказати з інтернету. Бо був виступ губернатора Синютки, який сказав, що вже погоджено земельні ділянки в тому числі і в Миколаївському районі», – каже землевпорядник Березинської сільської ради Марія Дмитречко.
Березинська сільська рада прийняла рішення не дозволити будівництво сміттєпереробного заводу на своїй території.
«Просто нас як перед фактом ставлять. Перш за все, ми не знаємо, яка технологія, хто буде інвестувати, що це за завод», – говорить депутат Березинської сільської ради Євген Боднар.
Напередодні проти заводу висловилися і у Новому Роздолі.
«Чесно кажучи, у нас був шок. В нас, наприклад, теж є запитання до державних органів влади. На території Нового Роздолу розміщено близько 90% всіх небезпечних речовин Львівщини. Це підтверджено «Гірхімпромом». Також свого часу на території «Сірки» держпідприємство Міністерства оборони вивезло гудрони з Угорщини, які досі лежать під відкритим небом», – пояснює депутат Новороздільської міської ради Анатолій Шалаєв.
Втім відмовлятися від цієї ділянки як варіанту – не будуть – заявив очільник Львівщини. Він каже: обрана територія не входить у межі жодного населеного пункту, тому юридично питати у когось дозволу і не зобов'язані.
«Я вже у понеділок мав розмову з міським головою Нового Роздолу і просив його подумати, що на сьогоднішній момент сміття з Нового роздолу вивозиться на несанціоноване сміттєзвалище і коли висловлює свою позицію міська рада, що не потрібно сміттєзвалища, в першу чергу вони повинні подумати про своє місто. Звичайно, що ми будемо говорити з людьми, будемо їх переконувати, але такого варіанту, що ми не хочемо, бо не хочемо, не може бути», – прокоментував голова Львівської ОДА Олег Синютка.
Громадські слухання обіцяють провести, але вже після оголошення інвестиційного конкурсу, яке планують на 10 грудня.
http://zaxid.net/news/showNews.do?uzhe_dvi_mistsevi_radi_ne_hochut_smittyepererobnogo_kompleksu_v_mikolayivskomu_
rayoni&objectId=1409824

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео