У Львові починає працювати перша лінія з сортування міського сміття

У Львівській області компанія «Захід ресурс плюс» встановила першу лінію із сортування сміття. Завдяки цій лінії зможуть відсортовуватись близько 20% міських твердих побутових відходів: скло, папір, пластик.

Фото: Joseph Eid/AFP/Getty Images
Ця сміттєсортувальна лінія була закуплена ще у 2011 році за чинною програмою «Національні проекти», повідомляє ZAXID.NET. Тепер комісія з НС Львівської міськради надала дозвіл на її установку. Лінію буде облаштовано на території заводу «Львівхімсільмаш», який знаходиться між районом Білогорща і селом Рясне. На лінії можуть відсортовувати і відправлятися на переробку такі види відходів: пластмаса, папір, скло. Решту відходів, як і раніше, потрібно вивозити на полігони ТПВ для заховання. Поки залишаються не підписаними угоди з містом щодо тарифів з вивезення міського сміття.
Нова лінія зможе приймати тільки 1/5 міських відходів, і тому це є тимчасовим рішенням, яке допоможе зменшити катастрофічну ситуацію на міських полігонах, до моменту, коли буде побудований сучасний завод з переробки сміття. Як повідомляла раніше «Велика Епоха», в Дрогобичі планується будівництво великого сміттєпереробного заводу за €60 млн, яким займається німецька фірма INSIL. Будівництво нового заводу триватиме не менш як 1,5 років.
Великий завод з переробки сміття вартістю 800 млн грн планується побудувати і в іншому великому місті — Харкові. Початок будівництва заплановано на наступний рік.
Страждають від надлишку сміття і стихійних звалищ й інші міста України. Особливо ті, де немає ні заводу по переробці сміття, ні полігонів. Приклад цьому — Косівщина, що знаходиться в центрі Карпат. Місцеві жителі намагаються своїми силами вирішити проблему сміттєзвалищ, які отруюють ґрунт, воду, повітря. Вони самі сортують відходи і відносять їх на місцеві пункти прийому вторсировини.
http://www.epochtimes.com.ua/ostanni-novyny-ukrayiny/u-lvovi-pochynaye-pracyuvaty-persha-liniya-z-sortuvannya-miskogo-smittya-123429

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео