Львівська облрада відмежовується від вирішення сміттєвої проблеми

Вирішення проблеми зі сміттям на Львівщині на 90% належить до компетенції Львівської міської ради і ЛОДА.

Про це 21 листопада на прес-конференції повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин, відповідаючи на запитання журналістів щодо того, як Львівська облрада долучиться до вирішення сміттєвої проблеми.

«Як на мене, мав би бути нерозривний процес – оголошення ділянок і постійної роботи з громадами, на території яких є земля. Якщо цей процес є з розривом – сьогодні оголосили, а працювати з ініціативою будуть через два місяці – то навіть, якщо буде 100 ділянок, усі 100 громад відмовляться», – зазначив О.Ганущин.

З його слів, грати першу скрипку має Львівська мерія.

«Тут дуже важливо, щоби Львівська міськрада показала зовсім іншу якість роботи з громадами. Оскільки багато часу згадано, починаючи з червня від сумних подій, на консультації, то сьогодні вже можна вийти на варіанти питання – одну-дві-три ділянки (під сміттєпереробний завод та полігон ТПВ – ZIK)», – вважає О.Ганущин.

Як повідомлялося, Львівська ОДА підготувала три ділянки під сміттєпереробний комплекс для Львова та районів області. На ці ділянки вже розроблено технічну документацію.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. У результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник.

Після цієї трагедії депутати Львівської міськради на сесії 15 вересня затвердили договір, згідно з яким Львівська міська рада зобов’язується здійснити проект рекультивації, враховуючи збільшення території сміттєзвалища протягом року. У свою чергу, Малехівська сільська рада повинна не перешкоджати у проведенні вищезгаданих заходів і надати міськраді у постійне користування дві земельні ділянки.

Поки це питання не вирішено, львівське сміття звозили до інших міст України. А у самому Львові настав ледь не сміттєвий колапс: львів’яни повідомляють, що відходи не вивозяться по сім-десять днів.

За словами фахівців, така антисанітарія загрожує мешканцям небезпечними хворобами. http://zik.ua/news/2016/11/21/lvivska_oblrada_vidmezhovuietsya_vid_vyrishennya_smittievoi_problemy_994893

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео