На Волині накопичилося 2,6 млн тонн сміття

На Волині налічується майже півтисячі сміттєзвалищ, де накопичилося 2,6 мільйона тонн відходів.

Про це IA ZIK повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

За словами волинського губернатора Володимира Гунчика, наявність стихійних сміттєзвалищ автоматично означає великі витрати, тому потрібна програма та заходи, які дозволять контролювати ці процеси. Водночас, волинська влада запропонувала Кабміну збільшити штраф за несанкціоноване використання сміттєзвалищ у 100 разів.

Також на Волині потрібен сміттєпереробний завод. Щоб такий проект реалізувати, потрібно все прорахувати: від місць розташування пунктів збору сміття до довезення до заводу.

За інформацією начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Дмитра Новохатського, в області налічується 12 полігонів твердих побутових відходів (з яких 1 полігон в с. Брище закритий) та 472 організованих сміттєзвалища загальною площею 417 га, де накопичено понад 2,6 мільйона тонн твердих побутових відходів.

«У селах та селищах майже не проводиться організований вивіз твердих побутових відходів, в більшості населених пунктів відсутні програми поводження з твердими побутовими відходами. Все це призводить до утворення стихійних сміттєзвалищ», – відзначив Новохатський.
http://zik.ua/news/2016/11/17/na_volyni_nakopychylosya_26_mln_tonn_smittya_992773

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео