Садовий заявляє, що ніякого сміттєзвалища у Львові не буде. Люди не вірять і кричать «ганьба»

Міський голова Андрій Садовий під час сесії Львівської міськради 1 грудня заявив, що ніяких сміттєвих полігонів на території Львова не буде.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

«Ми розуміємо, що дуже часто інформація була подана не у повному обcязі. Я особисто чув, що на Рясному хочуть робити полігони, звалище. Хочу офіційно заявити, що ніякі полігони, звалища на території Львова неприпустиму. Будь-який сортувальний комплекс мав би мати підтримку депутатів ЛМР і людей», – заявив Садовий.

Він наголосив, що у Львові дійсно складна ситуація із сміття. Щодня потрібно вивозити 600-650 тонн сміття: «Це надзвичайна ситуація кожного дня».

Садовий повідомив, що сьогодні на сесію було винесене питання про виділення ділянки Львівспецкомунстрансу: «Була допущена помилка, бо за комунальним підприємством мали намір закріпити велику територію, що, на мою думку, не є потрібно. Також є порушення законодавства по земельних ресурсах. Питання, які стосуються сміття, мають бути публічними і відкритими».

Водночас активіст Остап Малашняк заявив, що у людей немає довіри до влади.

«Після громадських засідань, комісії архітектури, куди директор Львівспецкомунтранс не прийшов, ми вимагаємо не виділяти підприємству жодного метра території», – заявив він.

За словами активіста ЛКП і так має велику територію: «Не зрозуміло, чого воно там не може здійснювати свою діяльність. Приміщення на території «Сільмашу» купили таємно, а тепер для обслуговування хочуть дати землю. Ця ділянка за 500 м від будинків у Білогорщі. У нас криниці».

Остап Малашняк нагадав, що міський голова заявив, на тій ділянці нічого не відбуватиметься – ні пресування, ні складання. Директор Львівспецкомунтрансу Стефанишин заявив протилежне.

«Ми не хочемо, щоб там не пресували чи складали», – заявив активіст.

Він запропонував цю ділянку продати на аукціоні: «Ця земля біля індустріального парку. Давайте місто заробить гроші. Просимо підіть на діалог з областю і поговоріть. Щось пропонує область, щось місто».

Остап Малашняк від імені мешканців також попросив виконати екологічну програму Львова на 2012-2016 рр. та створити ландшафтний парк «Білогорська долина», адже там торфовища: «Якщо там щось загориться сміття, то будуть Грибовичі-2».

«Почуйте людей. Ми за вас голосували. Ми живемо поруч. Ми п’ємо воду і за 500 м від ділянки, де Стефанишин казав, що буде пресувати сміття», – заявив активіст.

У залі також звучали звинувачення на адресу Садового: «Скотино, ти по цілій Україні возиш сміття. Ганьба. Нам набридла ваша брехня».

Свободівець Маркіян Лопачак звинуватив мера Львова у тому, що сьогодні під ЛМР пікет: «Це ваша вина, бо ви не були присутні на попередньому засіданні, коли розглядали це питання. Ваші депутати всіляко переконували, що виділення землі вирішить проблему зі сміттям у місті. На зараз ви говорите, що та ділянка не має жодного стосунку до сортування сміття. Виникає багато питань».

Він закликав заслухати звіт директора ЛКП «Львівспецкомунтранс», яке відповідальне за сміття у місті: «Ніхто з депутатів не знає, що ЛКП зробило за півроку».

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 1 грудня, під львівською Ратушею зібралися мешканці мікрорайнів Рясне, Левандівка, Кам’янка, Білогорща. Люди виступають проти виділення ЛКП «Львівспецкомунтранс» земельної ділянки під сміттєсортувальну лінію на вул. Т. Шевченка, 327г.
http://zik.ua/news/2016/12/01/sadovyy_zayavlyaie_shcho_niyakogo_smittiezvalyshcha_u_lvovi_ne_bude_lyudy_ne_viryat_i_1001113

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео