Попри незгоду киян КМДА збудує сміттєспалювальний завод на Троєщині - ОПОРА


Київська влада має намір побудувати сміттєспалювальний завод поруч зі станцією ТЕЦ-6 на Троєщині, попри те, що петиція киян проти цього будівництва набрала на сайті Київської міської державної адміністрації необхідні 10 тисяч голосів.
Про це йдеться у Фейсбуці проекту "Житло", що впроваджує Громадянська мережа ОПОРА.
"У Києві поруч зі станцією ТЕЦ-6 побудують новий сміттєспалювальний завод за 200 млн. Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, об’єкт зведуть на відстані 2,5 км від житлової забудови", - зазначається в повідомленні.
Передбачається, що нове підприємство зможе утилізувати 300 тис. тонн побутових відходів.
"В даному випадку мова йде про спалювання сміття. Однак ми будемо одночасно будувати ще й переробні потужності, бо зараз Київ продукує 1 млн 200 тисяч тонн сміття в рік", - наголосив Пантелєєв.
"Завод, який буде виробляти тепло, спалюючи сміття, дозволить значно зменшити собівартість утилізації, що в кінцевому підсумку позитивно вплине на тарифи. Переробка - недешева справа, а ми нині платимо копійки за вивезення відходів, які просто десь закопують", - пояснив також чиновник.
Водночас, під повідомленням вже з'явилися перші коментарі, в яких кияни нагадують, що висловилися проти початку даного будівництва.
Нагадаємо, петиція проти будівництва сміттєспалювального заводу на Троєщині була створена 10 жовтня 2016 року і на даний момент закрита через збір необхідних 10 тисяч голосів.
 
https://www.ukrinform.ua/rubric-kiiv/2140419-popri-nezgodu-kian-kmda-zbudue-smittespaluvalnij-zavod-na-troesini-opora.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео