600 тонн львівського сміття незаконно скинули під Дніпром


Десять фур зі сміттям у ніч з 13 на 14 вересня приїхали на полігон в місто обласного підпорядкування Синельникове, що в 50-ти кілометрах від Дніпра, і вивантажили там відходи. Наступної ночі прийшло ще 17 фур. Всього 27 вантажівок по 22 тонни в кожному - разом 594 тонни. Розлючені активісти навіть порізали декільком машинам колеса, але це водіїв не зупинило, - повідомляє sinelnikove.com.ua.

Цікаво, що сміттєвий полігон і без того до відмови завалене сміттям та по факту - на межі закриття.

Жителі Синельникового, стурбовані ситуацією, оскільки їх полігон має площу два на два кілометри глибиною 3-4 метра. Як розповіли люди, львівським сміттям повністю завалили сміттєзвалище. Активісти вважають, що якщо сміття почнуть спалювати, то сморід пошириться на 10-12 кілометрів.
Обурені жителі Синельникового чергують на полігоні і на площі перед міськрадою. Незважаючи на опір керівництва міста, депутати зажадали в п'ятницю 16 вересня скликати позачергову сесію, щоб заборонити ввезення львівського сміття. Також депутати звернулися до правоохоронних органів з вимогою дати правову оцінку діям керівництва міста.
Як повідомляло Інформаційне агентство Волиські Новини, львівське сміття через протести місцевих мешканців відмовися приймати Миколаїв. Нагадаємо, у Дніпрі в понеділок люди перекрили трасу, протестуючи прийому львівського сміття. У самому ж Львові люди нарікають, що з деяких районів міста непотріб не вивозять уже п'ятий день.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів. Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. ЗА 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.
http://www.volynnews.com/news/society/600-tonn-lvivskoho-smittia-nezakonno-skynuly-pid-dniprom/

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео