Полігон для сміття буде безпечним і чистим, якщо комунальники вчасно платитимуть

Полігон для сміття буде безпечним і чистим, якщо комунальники вчасно платитимуть
Учора на прес-конференції стало відомо, що до Дніпра перевезли вже 9 тон сміття зі Львова та Івано-Франківська. Про це розповіли: начальник управління охорони навколишнього середовища Дніпропетровської міської ради Павло Головаха та директор КП «ЭкоДнепр» Едуард Мєшковський.
Павло Головаха запевняє, що комунальне підприємство ледве зводить кінці з кінцями. Адже з Дніпра на утилізацію звозить сміття перевізник «Днепркомунтранс» («ДКТ»), який часто затримує платежі і накопичує борги перед полігоном. На сьогоднішній день «ДКТ» повинен полігону близько 2 мільйонів гривень.
«Ми зацікавлені в тому, щоб будь-хто завозив на полігон відходи, аби ми могли на ньому виконувати необхідні роботи. Адже в умовах, коли полігон недоотримує гроші від жителів міста на утилізацію їх же відходів, ми повинні якось їх заробляти, - вважає Головаха. - Для того, щоб полігон нормально працював і дотримувався технології захоронення відходів, його необхідно фінансувати».
КП «Еко Дніпро» вже давно не отримує грошей з бюджету і змушене саме заробляти і цілком може укладати договори з сміттєперевізниками з інших міст. Що і було зроблено цього літа. За договором з львівськими підприємствами КП зобов'язується прийняти стільки львівського сміття, скільки привезуть, в договорах обсяги не прописані. Поки що за три місяці привезли 9 тисяч тонн. Причому для львів'ян утилізувати сміття дорожче, ніж для місцевого сміттєперевізників. Якщо для «ДКТ» тариф на утилізацію 81,75 гривень за тонну, то для львівських компаній на 20% дорожче. Зараз щодня зі Львова привозять близько 400 - 500 тонн сміття, стільки ж за день збирають і привозять з Дніпра.
«На сьогоднішній день, з початку року, з урахуванням львівського сміття ми прийняли близько 125 тисяч тонн, а наш полігон (саме цей пусковий комплекс) розрахований на 3 роки і прийом не менше 360 тисяч тонн в рік. Така його проектна потужність і він в будь-якому випадку повинен бути заповнений», - повідомив Едуард Мєшковський.
Автор: Ліна ПАНЧЕНКО
https://dniprograd.org/2016/09/09/poligon-dlya-smittya-bude-bezpechnim-i-chistim-yakshcho-komunalniki-vchasno-platitimut_49215#sthash.Tsc5ff1B.dpuf


Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео