У Дніпрі після протестів пообіцяли більше не приймати сміття зі Львова

Дніпро завершує приймати на свій полігон-сміттєзвалище в Діївці тверді побутові відходи зі Львова, термін дії домовленості спливає у вівторок.

Про це сказав на прес-конференції заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, повідомляє Радіо Свобода.

©Shutterstock

За його словами, договір на утилізацію львівського сміття на полігоні КП «Еко-Дніпро» був укладений лише на липень-серпень 2016 року: місто погодилося прийняти 9 тисяч тонн відходів, наразі завезено майже 8,8 тисяч тонн.

«Це був тимчасовий вимушений захід. Таке розпорядження було видане Кабінетом міністрів України усім областях, включно з містом Київ», – заявив Лисенко.

Посадовець не уточнив, яку суму отримало місто від утилізації сміття з іншого регіону.

Водночас у понеділок у комунальному підприємстві «Еко-Дніпро», яке є балансоутримувачем сміттєвого полігону міста, заявили, що інформація про домовленості щодо утилізацію сміття зі Львова є конфіденційною.

«Договори на надання послуг розміщення та захоронення твердих побутових відходів, укладені між КП» Еко Дніпро» і львівськими підприємствами, а також документи, які свідчать про проходження коштів за ці послуги, кожна сторона повинна зберігати як конфіденційну інформацію», – заявили на підприємстві.

Радіо Свобода звернулось із інформаційним запитом на ім’я міського голови Дніпра Бориса Філатова, щоб з’ясувати подробиці щодо рішення влади про утилізацію немісцевого сміття й зиск для міста.

Раніше в понеділок невдоволені жителі околиці Дніпра, Діївки, перекривали трасу на Кривий Ріг, протестуючи проти використання сміттєзвалища поблизу їхнього мікрорайону для утилізації побутових відходів зі Львова. Акція була ініційована будинковими комітетами мікрорайону, у ній брало участь понад сто мешканців. Окрім припинення звезення на полігон комунального підприємства «Еко-Дніпро» немісцевого сміття, жителі також вимагали закриття самого полігону, який, за їхніми словами, негативно впливає на довкілля й стан здоров’я людей, адже розташований менш ніж за 500 метрів від житла.

На сесії тоді ще Дніпропетровської міської ради вже намагались розглянути питання щодо роботи полігону в Діївці, однак депутати тоді не підтримали включення питання до порядку денного.
http://zik.ua/news/2016/09/13/u_dnipri_pislya_protestiv_poobitsyaly_bilshe_ne_pryymaty_smittya_zi_lvova_858102

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео