Львів потопає у смітті. Ситуація щодень погіршується

Переповнені сміттєві контейнери у Львові. Фото: Facebook
Переповнені сміттєві контейнери у Львові. Фото: Facebook

Учора офіційно Львівська міська рада зробила заяву про те, що ситуація з вивезенням сміття є складною. Не приймають львівське сміття міста Дніпро і Миколаїв. Всі сміттєзвалища на Львівщині та за її межами заблоковані, за винятком двох, які зараз приймають сміття». На сьогодні ситуація ще більше ускладнилася. Оперативний штаб, який був створений у Львівській міській раді, наразі мовчить. Що ж буде далі з львівським сміттям?

Різні райони Львова (найбільше Сихівський, Франківський, Шевченківський) потопають у смітті. Там з з минулого тижня перестали вивозити сміття.
Переповнені сміттєві контейнери на вул. Федьковича у Львові. Фото: Facebook
Переповнені сміттєві контейнери на вул. Федьковича у Львові. Фото: Facebook
Переповнені сміттєві контейнери на вул. Федьковича у Львові. Фото: Facebook
Переповнені сміттєві контейнери на вул. Федьковича у Львові. Фото: Facebook

Користувачі у соцмережах щодня публікують фото з купами розкиданого попід львівськими будівлями сміття і б’ють на сполох, що ситуація стає катастрофічною.

13 вересня львів’яни опублікували фотографії невивезеного сміття з Левандівки – мікрорайону вулиці Роксолани.

9 вересня неподалік центру Львова – в районі перехрестя вулиць Тарнавського-Й. Сліпого – подвір’я будинків «потонуло» у смітті.

Вчора голова Сихівської РДА, заступник голови міської комісії Львова з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк сказала, що ситуація зі сміттям у Львові має політичний аспект через те, що практично всі сміттєзвалища на Львівщині та за її межами заблоковані, за винятком двох, які зараз приймають сміття. Також вона повідомила, що зараз проводять перемовини з мерами міст Львівщини для того, щоб відновити прийом сміття на сміттєзвалища.

Нагадаємо, вчора голова Львівської ОДА Олег Синютка сказав, що в них немає жодного офіційного звернення від міської ради Львова про те, що треба допомогти в якомусь конкретному районі стосовно сміттєзвалища.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник. Троє надзвичайників загинули, водночас зниклого еколога не знайшли. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Для ліквідації загоряння застосовували авіацію ДСНС. Також відновили пошуки зниклого еколога.
http://zik.ua/news/2016/09/14/lviv_potopaie_u_smitti_sytuatsiya_shchoden_pogirshuietsya_862812

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео