Москаль вирішує, кому віддати закарпатське сміття - фінам чи китайцям

За словами губернатора Закарпаття, область загрузла в смітті

Москаль вирішує, кому віддати закарпатське сміття - фінам чи китайцям
Геннадій Москаль каже, що вирішувати проблему сміття на Закарпатті треба негайно, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Слово і діло".
"Все Закарпаття в смітті. Є офіційні звалища, є стихійні, є – взагалі нікому невідомі. Це при тому, що в нас найменше землі: з одного боку кордони, з іншого – гори", – розповідає губернатор.
На сьогодні, за його словами, є два варіанти вирішення цієї проблеми. Допомогти погодилися китайці та фіни, тепер потрібно вибрати ліпший варіант.
"У нас є два варіанти вирішення цієї проблеми. Ми ведемо переговори з китайцями, вони готові побудувати завод, спалювати все й виробляти енергію. Подавати її до єдиної енергетичної системи та отримувати за це гроші. Тобто вони будують, експлуатують 30 років, потім – передають органам державної влади чи місцевого самоврядування. Вони кажуть, що за 4-5 років на Закарпатті не залишиться сміття", – пояснює Москаль.
Фіни використовують іншу технологію, каже політик. Якщо китайці виробляють енергію, то фінський завод заробляє на вторинній переробці.
Нагадаємо, китайська компанія "China Western Power Industrial Co." готова побудувати сміттєпереробний завод і щоденно приймати по 400 тонн твердих побутових відходів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео