Чи дозволять мешканці вивозити на Грибовицьке сміттєзвалище пресоване сміття?

У Львівській міській раді вирішили, що на початку вересня пресовані сміттєві камені везтимуть на Грибовицьке сміттєзвалище задля виположення сміттєвого тіла. Однак жодних домовленостей із мешканцями прилеглих сіл поки що не досягнуто, - інформує кореспондент Гал-інфо.
Як повідомив в коментарі Гал-інфо Ігор Питель, голова сільської ради Великих Грибович, станом на сьогодні жодних зборів чи обговорень з цього приводу із громадою не було.
"Ні з громадою, ні зі мною ніхто це не обговорював. Я про це дізнався тільки із ЗМІ. Чекаємо на пропозиції, бо тільки громада має вирішувати, що сюди везти.
Вже майже два місяці  на  Грибовицьке сміттєзвалище не возять сміття і це дуже відчутно. Сморід у селі зник, а  також нема ворон, які завжди літали над сміттєзвалищем", - розповів  Ігор Питель.
Своєю чергою голова Малехівської сільської ради Володимир Сеньковський зазначив, що із громадою села також не було жодних обговорень.
Нагадаємо, 22 липня під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міської ради було прийнято рішення про облаштування тимчасового пункту перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ «Завод «Сільмаш». Також  там планується облаштувати спеціальне обладання, яке пресуватимуте сміття у т.з. сміттєві камені, а ці камені відвозитимуть на  Грибовицьке сміттєзвалище задля виположення сміттєвого тіла, яке має досягнути 18 градусів.
Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові хочуть довірити сумнівній фірмі
Станом на сьогодні львівське сміття перевантажують на території підприємства одного з перевізників (вул. Городоцька, 280).
Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття, внаслідок чого троє рятувальників загинули. Відтоді, Грибовицьке сміттєзвалище закрили, а львівське сміття почали вивозити на сміттєзвалища чотирьох міст області та Києва.
http://galinfo.com.ua/news/u_sadovogo_hochut_vezty_smittievi_kameni_na_grybovytske_smittiezvalyshche_odnak_dumku_meshkantsiv
_pryleglyh_sil_ne_pytalys_234811.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео