На Грибовицьке сміттєзвалище поновлять вивіз сміття


фото: lviv.vgorode.ua
19 липня, 2016, 18:51
У Львівській мерії планують поновити вивіз сміття на Грибовицьке сміттєзвалище
Про це на прес-конференції начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець інформує Zaxid.net.
Так, вивіз сміття на звалище може бути відновлене уже з початку осені.
Для поновлення вивозу сміття на Грибовицький полігон львівська мерія планує облаштувати спеціальний майданчик, де сміття спресовуватимуть у т. зв. "сміттєвий камінь" - великі тюки об’ємом в 1 м3. Таке нововведення дозволить у шість разів зменшити загальний об’єм відходів.
"Сміття попередньо сортовуватиметься на грубше, яке може використовуватися повторно, до прикладу, металеві та дерев’яні вироби, та побутове, яке піде під прес. З нього формуватимуть сміттєві камені, які ще називають тюками. Для цього буде закуплений спеціальний 200-тонний прес. У об’ємі 1м3, тобто в одному тюці буде тонна сміття. Зараз тонна сміття займає об’єм  6,06 м3", - пояснив Голець.
Він додав, що щодня Львів продукує 500 тон сміття, яке будуть сортувати та вивозити у тюках на Грибовицьке сміттєзвалище. Тобто потреби транспортувати його на інші полігони не буде.

22 липня Львівська міськрада очікує отримати проектні рішення від ВАТ "Гірхімпром" по стабілізації полігону, які нададуть можливість розпочати роботи. Загальна вартість проекту буде відома після того, як він пройде необхідну експертизу.
http://espreso.tv/news/2016/07/19/na_grybovycke_smittyezvalysche_ponovlyat_vyviz_smittya

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео