Львівське сміття передали під контроль маловідомій компанії

Львівське сміття передали під контроль маловідомій компанії

Грибовицьке сміттєзвалище прийматиме відходи ще три роки

Мар'яна Вербовська, Софія Лазуркевич,
Компанія ТзОВ «Захід Ресурс Плюс», створена лише два місяці тому, без конкурсу і тендеру отримала право сортування та пресування львівського сміття, яке знову вивозитимуть на Грибовицьке сміттєзвалище. Таке рішення прийняла комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міськради. Про це заявив начальник управління житлового господарства мерії Юрій Голець під час прес-конференції у вівторок, 26 липня.
«Є рішення комісії Львівської міськради, яка, розглянувши звернення компанії «Захід Ресурс Плюс», надала їй дозвіл облаштувати тимчасовий пункт для сортування та пресування сміття – поки не побудують сміттєпереробний завод. Поки Львів оголошуватиме інвестиційний конкус, визначено, що ця компанія буде тимчасово переробляти все сміття і брикетувати його», – сказав Голець. За інформацією міськради, після рекомендацій комісії, рішення про спіпрацю з фірмою приймає управління житлового господарства.Раніше мер Львова Андрій Садовий заявляв, що для побудови сміттєпереробного заводу треба близько трьох років.
У відповідь на сумніви журналістів, що навряд чи має право фірма виконувати таку роботу без тендеру, Юрій Голець заявив: «Для мене рішення комісії є достатньою підставою».
За даними Youcontrol, ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» зареєстрували у травні цього року двоє киян, які паралельно мають низку фірм різного профілю. Сортуватимуть та вивозитимуть сміття на території заводу «Сільмаш» на вул. Шевченка. Наразі у міській раді не знають, коли фірма зможе розпочати роботи з пресування.
«Ми маємо два преси для стискання сміття, один із них вже завезли на вул. Шевченка. Інший прес збираємося завезти найближчим часом. Техніка, яка вже є у Львові, привезена з Італії і може стиснути кубічний метр сміття у вісім разів, після цього тюк обв'язують металевим дротом. Вартість одного такого преса 500 тис. грн, іншого – 900 тис. грн.», – розповів представник «Захід Ресурс Плюс» Іван Олексієвець на прес-конференції 26 липня.
За словами Івана Олексієвця компанія «Захід Ресурс Плюс» спеціально створена для роботи з львівським сміттям. Фірма також найближчим часом привезе у Львів три сміттєсортувальні лінії потужністю 550 тонн на день, яка зменшить об'єми відходів для стискання.
«Пошук та оренду приміщення, закупівлю техніки ми виконали на добровільних засадах. Наразі наша співпраця з міською радою документально не затверджена, ми просто пропонуємо свої послуги. Якщо місто не погодиться співпрацювати, ми згорнемо роботу і залишимо Львів сам-на-сам з проблемами», – заявив Іван Олексієвець.
Як розповів ZAXID.NET Юрій Голець  спресоване сміття планують вивозити на Грибовицьке сміттєзвалище тільки після того, як там облаштують територію площею 2 га, яку покриють спеціальним захисним екраном. Цю територію планують облаштувати вже на початку вересня.
Нагадаємо, що з 1 серпня київський сміттєспалювальний завод припиняє приймати львівське сміття – зараз туди вивозять приблизно 200 тонн сміття на добу, а значна частина полігонів ТПВ на Львівщині відмовляються приймати сміття зі Львова. У відповідь на логічне питання журналістів куди у такому випадку вивозитимуть «зайві» 200 тонн сміття зі Львова, Юрій Голець емоційно заявив: «Тоді я покличу журналістів і скажу, що ми починаємо їсти сміття».
За даними Youcontrol, статутний капітал «Захід Ресурс Плюс», заснованої 25 травня Олексієм Соньком та Максимом Степаненком становить лише 1000 грн. 15 липня 2016 року у «Захід Ресурс Плюс» змінився засновник – тепер одноосібним власником і керівником компанії є киянин Олександр Залєвський, який також керує запорізьким ТОВ «Технології рециклінга» з аналогічним видом діяльності.
Нагадаємо, що Грибовицьке сміттєзвалище закрили для прийому сміття з кінця травня, коли там сталася пожежа і масштабний зсув сміття, внаслідок чого загинули чотири людини. Зараз сміття зі Львова вивозять на кілька різних полігонів ТПВ на території області, а також на сміттєспалювальний завод до Києва.
http://zaxid.net/news/showNews.do?lvivske_smittya_peredali_pid_kontrol_malovidomiy_kompaniyi&objectId
=1398792

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео