На Жовківщині виявили несанкціоноване сміттєзвалище

Кілька днів мешканці села Ситихів, що у Жовківському районі, не сплять через сморід із поля. Як з`ясували самі селяни, хтось у них під боком без погодження з громадою влаштував нелегальне сміттєзвалище.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня. Телеміст Львів-Київ» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00).

«Щодня дорогою на роботу я відчував запах, який не був схожий на викиди з місцевого свинарника. Це був запах сміттєзвалища», – розповів мешканець Ситихова Володимир Гайдук.

Чоловік ішов на запах і вже за двісті метрів у полі виявив багатотонний полігон побутових відходів, про який місцева влада людей не попереджала.

«Сморід стояв такий, що просто неможливо дихати. Хлопці домовилися про патрулювання. Може, машина якась буде їхати, щоб взнати, хто і що везе сюди», – каже Олена, яка патрулює біля несанкціонованого звалища у Ситихові.

Впіймати порушників на гарячому не вдалося, але місцеві жителі підозрюють, що відходи сюди звезли із сусіднього містечка Дубляни.

Однак міський голова Дублян відхрещується. Каже, що не знає, хто возить сміття у поле. Проблема з відходами у місті наразі дійсно є, бо вивозили свій непотріб на Грибовицьке звалище, яке нині закрите. Тож Дубляни шукають площу для нового полігону десь поблизу. Але сусіди відмовляються від звалища у себе під носом.

«Ми не будемо збирати сміття взагалі. Скликаємо віче, тоді нехай мешканці міста вирішують, що з відходами робити», – сказав міський голова Дублян Василь Попович.

А несанкціоноване звалище поблизу Дублян селяни із Ситихова патрулюватимуть, поки не затримають винних або ж поки цього не зробить поліція, до якої уже звернулись місцеві активісти.

http://zik.ua/news/2016/07/13/meshkantsi_sela_na_zhovkivshchyni_vyyavyly_nesanktsionovane_716041

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео