Сміттєспалювальний завод «Енергія» на який наразі звозять львівське сміття, працює на межі

Київський завод «Енергія», на який наразі звозять львівське сміття, працює на межі своїх можливостей, а міські чиновники маніпулюють цифрами щодо завантаження заводу та забруднення повітря.

Про це пише аналітична платформа VoxUkrainе.
delo.ua
delo.ua

«Cтоличний сміттєспалювальний завод «Енергія» повністю завантажений місцевим сміттям. Щодо забруднення повітря, то формально Поворозник (Микола, заступник голови КМДА) правий, але він вказує на найпростіші дослідження повітря, яких для таких позитивних висновків недостатньо», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, за даними Держстату, у 2015 році у Києві було спалено 253,8 тисячі тонн побутових відходів. Таку ж статистику надає Мінрегіон.

При цьому фактична потужність заводу «Енергія» зі знищення ТПВ складає 240 тисяч тонн на рік.

У прес-службі «Київкомунсервісу» розповіли, що щороку «Енергія» може спалювати приблизно 250 тисяч тонн.

«Тобто завод фактично працює на межі своєї потужності», – відзначає VoxUkrainе.

На тому, що завод «Енергія» з 2015 року завантажується повністю, наголосив і директор КП «Київкомунсервісу» Євген Русін.

Якщо виходити зі слів Поврозника, який стверджує, що завод завантажений лише на третину, то «Енергія» мала б спалювати 855 тисяч тонн на рік.

При цьому планова потужність «Енергії» складає лише 356,4 тисяч тонн на рік – тобто більш ніж удвічі менше тієї, про яку говорить Поворозник.

Скільки ж сміття запланували львівська та київська влада спалювати на Енергії?

За підрахунками VoxUkrainе, сьогодні частка львівського сміття на «Енергії» становить майже третину, а не 15%, про які говорив мер Києва Віталій Кличко.

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття.

Перший вантаж з 10 автомобілів прибув 20 червня. Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що це не позначиться на екології столиці.

23 червня у «Київкомунсервісі» заявили, що Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня.

Столичні жителі написали петицію на сайті Київради з вимогою заборонити звезення і спалювання львівського сміття у Києві.

2 липня у Київській області розгорівся скандал через львівське сміття – відходи звозили не лише на завод «Енергія» у Києві, але на і на звалища у Києво-Святошинському районі.

За даними КМДА, станом на 6 липня Київ прийняв майже 3 тисячі тонн львівських відходів, які були відсортовані та спалені на заводі «Енергія».
http://zik.ua/news/2016/07/07/smittiespalyuvalnyy_zavod_energiya_pratsyuie_na_mezhi_na_yakyy_narazi_zvozyat_714530

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео