“Сміттєве” питання: знайшли вирішення?

Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища планують розпочати цього року

фото: hromadske.lviv.ua
У четвер, 14 липня, на сесії Львівської міськради планують виділити першу суму коштів для рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, інформують у прес-службі міськради. Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, уже цього року  можливо буде розпочатий процес рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.
“Я би дуже хотів, щоб ми у найшвидші терміни приступили до стабілізації та рекультивації полігона. Першу суму коштів ми будемо виділяти на сесії 14 липня. Друга велика робота – це з міністерством, бо потрібно, щоб вже було фіналізоване рішення у міністерстві щодо коштів на проектування і на будівництво сміттєпереробного заводу”, – пояснив Андрій Садовий.
У той же час міський голова зазначив, що усі пропозиції, які місто отримувало від обласної адміністрації щодо розміщення ділянки для нового полігона, мали негативний відгук від сільських і міських рад, на території яких і планували розміщувати полігон.
“Грибовичі ніколи не пропонували на своїй території будувати завод, у них завжди була тільки одна вимога – це рекультивація. Я їх прекрасно розумію. Тому для мене сьогодні це також один із пріоритетів – рекультивація існуючого полігона. Почнемо після того, коли проект буде завершений, та коли буде проведена експертиза. Плануємо усе це зробити у літній період”, – зазначив Андрій Садовий.
9 червня, на сайті Мінрегіону з’явилась інформація про те, що Львівська міськрада не надала рішення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. У свою чергу місто запевнило, що згідно з умовами договору, свою відповідь має надіслати до 1 липня. Тож уже наприкінці тижня стало відомо, що Львівська облдержадміністрація погодила звернення міськради щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу твердих побутових відходів. Проте, де знаходиться ділянка ніхто не повідомляє. 
 http://www.lvivpost.net/lvivnews/n/36469

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео