У Садового затято "заговорюють" проблему зі сміттям

Навіть після скандалу з Грибовицьким полігоном місто все так же не вирішує проблеми із будівництвом сміттєпереробного заводу

У Садового затято "заговорюють" проблему зі сміттям
Проблема із сміттям у Львові так і залишається невирішеною. У місті уже навіть не говорять про можливе будівництво сміттєпереробного заводу: львівські депутати пішли на канікули аж до 15 вересня, а чиновники Львівської міської ради знову розслабились.
На останній сесії депутати ухвалили рішення про те, що сміття вивозитимуть у Борислав Львівської області. Саме тоді стало відомо, що Київ відмовляється від прийому сміття зі Львова. Проте за кілька днів возитися із львівським сміттям відмовився і Борислав. Тож під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міськради прийняли рішення облаштувати пункт із утримання сміття на території колишнього заводу "Сільмаш".
Проти такого рішення уже виступили окремі громадські активісти, але системно проблема так і не вирішується досі. Усі розуміють, що йдеться про облаштування "нових Грибовичів", тому жодна з громад на території Львівської області не дасть "добро" на облаштування у себе полігону чи заводу на роки і покоління.
"Ухвалене рішення про облаштування тимчасового пункту перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ "Завод "Сільмаш" за адресою: Центральний проїзд м. Львова. Таке рішення прийняли з метою тимчасового вирішення проблеми поводження зі сміттям у місті", - йдеться у повідомленні прес-служби Садового.
Директор ЛКП "Львівспецкомунтранс" Тарас Стефанишин додав, що перевантажувальна станція дуже потрібна місту. Вона то справді потрібно, але куди возити це сміття після так званого перевантаження?!
"При облаштуванні пункту перевантаження сміття дотримані екологічні вимоги: він розташований за 1 км від житлових будинків, у закритому приміщенні з бетонною підлогою. Є змога щоденно перевантажувати 600 тонн відходів. На сьогодні уже завезли розрівнювач і прес. Зі серпня працюватиме прес, а впродовж місяця змонтують лінію. Також планують встановити мобільні вагові комплекси і дизбар’єр для того, щоб відмивати колеса машин, які перевозитимуть сміття", - переконують у Садового.
Тим часом прокуратура Львівщини уже встигла провести понад 600 допитів щодо Грибовицького сміттєзвалища. Проте за смерті рятувальників досі нікого не покарали.
http://lviv.depo.ua/ukr/lviv/yak-u-sadovogo-zagovoryuyut-problemu-iz-smittyam-25072016090000

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео