Через закриття Грибовицького сміттєзвалища відходи зі Львова вивозять за 100 км


У Львові  сміття вивозять за сто кілометрів від міста на інші полігони твердих відходів. Це Бродівський, Самбірський, Мостиський райони. Перевізники б'ють на сполох: окрім того, що просто не встигають по кілька разів витрушувати контейнери, ще й тратяться на паливо.
«Це дуже буде тяжко і знову ж таки не буде коштувати дуже дорого, відповідно, шукати треба якісь альтернативи де ближче», ― зазначив керівник відділу логістики перевізника сміття Андрій Слонський.
Через збиті графіки не всі контейнери встигають вчасно витрусити, адже на дорогу до полігонів іде близько чотирьох годин. Сьогодні на Грибовицькому сміттєзвалищі міські посадовці зібрали комісію з надзвичайних ситуацій, наразі запевняють, що все під контролем і в смітті місто не потоне.
«Зараз є все під контролем, допомагають люди, підприємці і працюють цілодобово, щоб не допустити надзвичайних ситуацій», — розповіла Ірина Маруняк, яка входить в комісію з надзвичайних ситуацій.
Львів має отримати від Європейського інвестиційного банку 10 млн євро на будівництво сміттєпереробного заводу. Ще 30 млн євро кредиту банк надасть для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Нагадаємо, вчора сільська рада Великих Грибовичів проголосувала за закриття велетенського полігону.
zaxid.net/news/showNews.do?cherez_zakrittya_gribovitskogo_smittyezvalishha_vidhodi_zi_lvova_vivozyat_za_100_km&objectId=1393741

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео