Чиновниця: Небезпеки для дітей від міського сміттєзвалища немає


Голова Сихівської РА Львова, заступник голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк. Фото: hromadske.lviv.ua
Голова Сихівської РА Львова, заступник голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк. Фото: hromadske.lviv.ua

Львівська міськрада замовила аналізи води та ґрунту з території сіл поблизу сміттєзвалища, аби визначити, чи є небезпека для людей.

Про це 8 червня на брифінгу повідомила голова Сихівської РА Львова, заступник голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк.

Коментуючи інформацію, що з’явилася у соцмережах, Маруняк повідомила: «Небезпека для дітей, що проживають у селах поблизу сміттєзвалища, не підтверджена. Немає юридичного підтвердження і результатів лабораторних досліджень».

З її слів, сьогодні ЛМР замовила дослідження якості повітря і води, які здійснюватиме міський лабораторний центр. Проби будуть брати з території поблизу сміттєзвалища. Результати обіцяють оприлюднити станом на ранок 9 червня.

«Якщо буде необхідно, будуть брати проби повітря у Львові», – зазначила посадовець.

Як повідомлялося, для ліквідації надзвичайної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова застосовують авіацію ДСНС.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа сміття. Станом на ранок 30 травня пожежники повідомили про її повну ліквідацію.

Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Їх доля залишається невідомою. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

Вночі 31 травня депутат Львівської міськради Любомир Босаневич зазначив, що через загрозу нового зсуву призупинено роботи з пошуку трьох рятувальників, які перебувають під завалами сміття.

Станом на 7.00 31 травня до пошуково-рятувальних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі залучено 475 людей та 63 одиниць техніки, у тому числі кінологічні розрахунки. Проведення пошуково-рятувальних робіт проводиться у безперервному режимі.

Згодом повідомили, що порятунок надзвичайників на Грибовицькому сміттєзвалищі обговорять у Львівській облраді. На даний час відомо про чотирьох зниклих осіб.

31 травня на сесії Львівської міськради секретар Анатолій Забарило повідомив, що на Грибовицькому сміттєзвалищі знайшли тіло одного рятувальника.

Згодом повідомили, що знайшли тіло другого рятувальника із трьох, які загинули під обвалом сміття 30 травня.

Увечері 31 травня ввечері на сміттєзвалищі в Грибовичах знайшли третю людину без ознак життя.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Крім того, у щілині триває пожежа невеликими вогнищами й наразі пожежні не допускають збільшення площі горіння, але повністю загасити не можуть.

8 червня станом на 8 год. ранку рятувальники продовжували гасити пожежу загальною площею близько 400 кв м.

А на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням голови ОДА Олега Синютки заявили, що для ліквідації надзвичайної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова застосовуватимуть авіацію ДСНС.

Усі новини про пожежу та пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі читайте тут: Грибовицьке сміттєзвалище.
http://zik.ua/news/2016/06/08/chynovnytsya_nebezpeky_dlya_ditey_vid_miskogo_smittiezvalyshcha_nemaie_706550

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео