Київ погодився допомогти Львову із вивезенням сміття у безпечних для киян обсягах - експерт


Київ погодився допомогти Львову із вивезенням сміття у безпечних для киян обсягах - експерт
Після того, як скандальне сміттєзвалище під Львовом закрили, мер міста Андрій Садовий звернувся за допомогою до мера Києва Віталія Кличка. Голова КМДА погодився прийняти кілька машин з твердими побутовими відходами для їх утилізації на сміттєспалювальному заводі "Енергія".
Як повідомив директор комунального підприємства "Київкомунсервіс" Євген Русин, столиця погодилася допомогти Львову тільки після того, як провела оцінку можливостей заводу "Енергія" та встановили безпечне для киян обмеження за обсягами переробки сміття.
"На завод щодня надходить від 750 до 1100 тонн сміття. У Львові щодня утворюється близько 650 тонн. Ми погодилися прийняти частину відходів Львова тільки в безпечних для городян рамках, це до 200 тонн в день, тобто близько 10 машин. Ми маємо запас міцності і не навантажуємо завод на повну потужність", - вважає експерт.
За його словами, у Києва є можливість, якої немає у Львові. Працює система так: пара, що утворюється під час спалювання відходів, використовується для нагрівання води, що йде по трубах в житлові будинки Харківського масиву, також економиться газ, якого раніше необхідно було набагато більше для отримання теплової енергії. Виходить, що спалювати більше сміття місту вигідно.
"У Львові зараз важка ситуація - у міста всього один полігон, який тимчасово закритий. Якби сусідні міста були в змозі взяти хоча б по одній машині сміття, то не довелося б везти його 500 кілометрів до столиці. У той же час, саме столиця має можливість, без якого-небудь збитку для своїх потужностей допомогти Львову", - продовжує Євген Русин.
Експерт наводить приклад ситуації, що сталася в червні 1995 року. Коли у Харкові вийшли з ладу очисні споруди і все місто місяць сиділо без води. Тоді місту допомагала вся країна, а НАТО надіслало унікальний насос. За словами Русина, логічно, щоб і інші міста країни допомагали одне одному, як зараз Київ-Львову.
 
http://gazeta.ua/articles/kiev-life/_kiyiv-pogodivsya-dopomogti-lvovu-iz-vivezennyam-smittya-u-bezpechnih-dlya-kiyan-obsyagah-ekspert/706135

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео