У Львові відшкодовуватимуть додаткові витрати на вивезення і захоронення сміття

Сміттєзвалище. Фото: lvivpost.net
Сміттєзвалище. Фото: lvivpost.net

Виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 21 червня прийняв рішення відшкодовувати додаткові витрати на вивезення та захоронення сміття.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич нагадала, що п’ять перевізників побутових відходів на сьогодні вивозять сміття на різні відстані – від 50 км.

«Зрозуміло, що у вартість твердих побутових відходів для населення і бюджету не враховані ці додаткові витрати. Тому прийнято рішення, що ми відшкодовуватимемо з міського бюджету вартість на перевезення і захоронення», – повідомила чиновниця.

Говорячи про захоронення сміття, І. Кулинич зазначила, що на різних сміттєзвалищах воно обходиться по-різному. До прикладу, на ЛКП «Збиранка» захоронити 1 тонн сміття коштувало 73 грн, а на інших полігонах ця вартість є значно більшою.

«Ми затвердили розцінку однієї тонни на один кілометр. Тобто, якщо сміття везтиме 10-тонна машина 100 км в одну і другу сторону, то це обійдеться у 2 тис. грн. Якщо будуть возити тверді побудові відходи на велику відстань – 500-600 км, то курсуватимуть 20-тонні машини. Відповідно, будемо розраховувати і відшкодовувати перевізникам», – зазначила вона.

Чиновниця додала, що це рішення діятиме поки лише до серпня. І. Кулинич запевнила, що це не вплине на тарифи для населення. Однак перевізники переукладатимуть угоди з комерційними установами.

Нагадаємо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник. Троє надзвичайників загинули, водночас зниклого еколога не знайшли. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Для ліквідації загоряння застосовували авіацію ДСНС. Також відновили пошуки зниклого еколога.
http://zik.ua/news/2016/06/21/u_lvovi_vidshkodovuvatymut_dodatkovi_vytraty_na_vyvezennya_i_zahoronennya_710068


Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео