Під Тернополем хочуть облаштувати комплекс з переробки сміття

Під Тернополем хочуть облаштувати комплекс з переробки сміття
В кожному районі області буде створено робочу групу з перевірки місць видалення побутових відходів.
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна доручив ліквідувати усі стихійні сміттєзвалища поблизу населених пунктів та доріг. Про це стало відомо за результатами відео-наради з керівниками районів та мерами міст обласного значення, яка традиційно проводиться щопонеділка.
«Голови громад, сільські голови та мери міст області повинні відповідально підійти до вирішення цього питання. Необхідно вжити негайних заходів із впорядкування місць, куди вивозяться побутові відходи. При цьому сертифіковані сміттєзвалища також підлягають перевірці. При необхідності в проблемні точки виїдуть представники обласної робочої групи», - зазначив Степан Барна.
Окрім того, під час наради було вирішено впорядкувати інформацію щодо кількості сміттєзвалищ області, яка наявна у різних службах.
Разом із тим в області визначено чотири опорних точки для встановлення комплексів з переробки сміття – Чортків, Кременець, Бережани, Тернопіль.  В цих місцях доручено актуалізувати інформацію та здійснити підготовку документів.
«Там де є можливість – потрібно здійснити кроки щодо сертифікації сміттєзвалищ. Також ми повинні запропонувати інвесторам конкретні проекти зі спорудження сміттєпереробних об’єктів, при цьому умови для ведення бізнесу мають бути максимально сприятливі», - додав голова Тернопільської ОДА.
http://www.0352.ua/news/1258925

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео