Садовий провів закриту зустріч з мерами міст Львівщини щодо вивозу сміття

Вивіз сміття. Ілюстративне фото
Вивіз сміття. Ілюстративне фото

Міський голова Львова Андрій Садовий провів закриту зустріч з мерами міст Львівщини, на якій йшлося про вивіз сміття зі Львова.

Про це 8 червня повідомив кореспондент IA ZIK.

Зустріч Садового з мерами пройшла без преси. На зустрічі були присутні мери 21 міста Львівщини.

Як повідомив згодом у коментарі журналістам виконавчий директор Львівського РВ Асоціації міст України Василь Абаімов, жоден мер не висловив категоричної позиції, що міста не прийматимуть львівське сміття.

«Мери міст Львівщини висловили солідарність з територіальною громадою Львова. Не йдеться про Садового. Є проблема у місті Львові», – повідомив Абаімов.

Разом з тим, йшлося про те, що вивіз сміття має бути оформлений юридичними угодами, адже сміттєззвалища у містах не безмежні і мають свій ліміт.

«Садовий заявив, що це не буде односторонній шлях. Зараз є проект рекультивації сміттєзвалища ЛКП «Збиранка». Ми почули від мера Львова, що для успішної рекультивації потрібно буде з міст довозити сміття. Можливо, сміття будуть забирати назад», – повідомив Абаімов.

Міський голова Винників Володимир Квурт, який був присутній на зустрічі, підтвердив: міські голови погодилися допомогти Львову.

«Але не може бути так, що сьогодні вони погодилися надати свої полігони, а завтра Львів забуде про них. Вони хочуть, щоб це було документально оформлено угодою з кожним конкретним містом – який об’єм, на який термін. Це ж відповідальність міських голів перед своїми громадами. Взамін Львів обіцяє фінансові субвенції та сприяння», – повідомив Квурт та зазначив, що такий діалог Львова з містами області потрібно було починати значно раніше.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа сміття. Станом на ранок 30 травня пожежники повідомили про її повну ліквідацію.

Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Їх доля залишається невідомою. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

Вночі 31 травня депутат Львівської міськради Любомир Босаневич зазначив, що через загрозу нового зсуву призупинено роботи з пошуку трьох рятувальників, які перебувають під завалами сміття.

Станом на 7.00 31 травня до пошуково-рятувальних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі залучено 475 людей та 63 одиниць техніки, у тому числі кінологічні розрахунки. Проведення пошуково-рятувальних робіт проводиться у безперервному режимі.

Згодом повідомили, що порятунок надзвичайників на Грибовицькому сміттєзвалищі обговорять у Львівській облраді. На даний час відомо про чотирьох зниклих осіб.

31 травня на сесії Львівської міськради секретар Анатолій Забарило повідомив, що на Грибовицькому сміттєзвалищі знайшли тіло одного рятувальника.

Згодом повідомили, що знайшли тіло другого рятувальника із трьох, які загинули під обвалом сміття 30 травня.

Увечері 31 травня ввечері на сміттєзвалищі в Грибовичах знайшли третю людину без ознак життя.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Крім того, у щілині триває пожежа невеликими вогнищами й наразі пожежні не допускають збільшення площі горіння, але повністю загасити не можуть.

8 червня станом на 8 год. ранку рятувальники продовжували гасити пожежу загальною площею близько 400 кв м.

А на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням голови ОДА Олега Синютки заявили, що для ліквідації надзвичайної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова застосовуватимуть авіацію ДСНС.

Усі новини про пожежу та пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі читайте тут: Грибовицьке сміттєзвалище.
 http://zik.ua/news/2016/06/08/sadovyy_proviv_zakrytu_zustrich_z_meramy_mist_lvivshchyny_shchodo_vyvozu_706631

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео