Біля підніжжя найвищої вершини України -- тонни сміття

Біля підніжжя найвищої вершини України -- тонни сміття

Активісти зібрали сміття біля найвищої вершини Карпат і засипали ним сільраду, пише газета "Експрес".

Біля підніжжя найвищої вершини України, Говерли -- тонни сміття. І все це -- на території природного парку. Щоби сільська влада звернула увагу на проблему, активісти позбирали непотріб та принесли під сільраду Лазещини.

Понад десятиліття в село Лазещина звозили сміття з усіх усюд. Два роки тому звалище закрили. Втім, проблем стало ще більше: старе сміття так ніхто й не утилізував. А нове викидати нікуди.

У смітті потопають гектари реліктового лісу й узбережжя річки. "І це на території Карпатського національного природного парку, -- обурюється активіст Олександр Сидорук, -- на межі двох областей Івано-Франківської та Закарпатської. За сім кілометрів -- вершина Говерли, до підйому на найвищу вершину Карпат -- десь з кілометр, поруч -- туристичні маршрути. І замість природної краси бачимо сотні тонн пластику, скла, побутових і харчових відходів, зіпсованих автошин, підгузок і навіть нечистот зі стаєнь селян. Невже настільки важко це вивезти на переробку чи якось утилізувати?"

 До міжнародної екологічної катастрофи недалеко, бо нечистоти потрапляють у річку Тиса, а вона своєю чергою -- у Дунай та в Чорне море. І смакуй, Європо, наші відходи, пий "чисту воду" з-під Говерли! Два роки тому місцеві активісти домоглися закриття сміттєзвалища. Втім, проблеми це не вирішило. Селяни частково спалюють непотріб, але найбільше скидають таємно абиде, зазвичай везуть на старе місце. І від цього нечистот лише стає більше.

Активісти-екологи бачать вихід із ситуації у тому, аби побудувати невеличкий сміттєпереробний завод. Війт Лазещини Іван Пранничук усе повторює, що коштів, аби побудувати завод, і грошей, аби прибрати сміття з території поблизу Говерли, у селі немає. Фото kavpolit.com
http://expres.ua/news/2016/06/16/190149-bilya-pidnizhzhya-nayvyshchoyi-vershyny-ukrayiny-tonny-smittya

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео