Садовий: На сьогодні є 18 відмов щодо ділянок під сміттєпереробний завод

Міський голова Львова Андрій Садовий. Фото: Маріан Стрільців
Міський голова Львова Андрій Садовий. Фото: Маріан Стрільців

На сьогодні у Львова є 18 відмов щодо тих ділянок, які пропонувались колись для облаштування полігону твердих побутових відходів (ТПВ) і будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає прес-служба ЛМР.

«Уже 15-й день Львів перебуває у сміттєвій блокаді, коли йде тотальна блокада по місту, щоб ми не вивозили сміття. Ми його вивозимо, як би це не було важко, і далі будемо це робити. Звичайно, є багато труднощів. Я вірю, що негідники, які задумали цю глобальну провокацію проти Львова, колись будуть знайдені і покарані», – заявив мер.

«На сьогодні у мене є 18 відмов щодо тих ділянок, які пропонувались колись. Ці нові пропозиції, які надійшли щодо ділянок, зараз аналізуються фахівцями і після кінцевого затвердження тих ділянок, які можуть бути відведені під будівництво нового комплексу, ми будемо їх давати на затвердження. Складність у тому, що потрібно не лише рішення обласного керівництва, а треба й рішення рад, на території яких вони розташовані, – цитує міського голову прес-служба ЛМР. – Це складний процес. Думаю, ми хоча би фіналізуємо 2-3 ділянки, які можуть підходити за всіма висновками».

Як повідомили на «гарячій» лінії міста, сьогодні зафіксовано сім дзвінків мешканців зі скаргами на переповнені сміттєві контейнери. Зокрема, йдеться про вул. Вернигори, Наукова, Степанівни, Сихівська, Пулюя.

У міськраді також нагадують, у Львові є 881 контейнерний майданчик, зокрема 3 785 контейнерів для загального збору відходів, 1 858 – для роздільного, а саме: 1111 – ПЕТ-пляшки (пластик), 421 – скло, 326 – папір. Працюють всі п’ять компаній: «Аве Львів», «Спецкомунтранс», «Спецавтотранс», «Санком Львів» та «ДВ Екосвіт».

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник. Троє надзвичайників загинули, водночас зниклого еколога не знайшли. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Станом на сьогодні пожежа триває. Для ліквідації загоряння вирішено застосовувати авіацію ДСНС. Також відновили пошуки зниклого еколога.

Як повідомила 7 червня прес-служба ЛМР, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка назвав таку ініціативу безвідповідальною. «Це перекладання власної безгосподарності на інші плечі», – заявив він.

Усі новини про пожежу та пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі читайте тут: Грибовицьке сміттєзвалище.
 http://zik.ua/news/2016/06/13/sadovyy_na_sogodni_ie_18_vidmov_shchodo_dilyanok_pid_smittiepererobnyy_zavod_707768

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео