Сьогодні Львівщині новий полігон для сміття не потрібен – еколог

Сміттєпереробний завод краще побудувати у Грибовичах, щоб не забруднювати нову земельну ділянку.
Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» повідомив еколог Марко Шпікула.
«На сьогодні нам новий полігон не потрібен, бо це чергові гроші з бюджету, які хочуть просто вкрасти, бо на полігоні дуже важко проконтролювати ці процеси. Я схильний до того, що сміттєпереробний завод краще будувати ближче до самого сміттєзвалища», – вважає еколог.
«У світі є велика кількість заводів, які переробляють тверді побутові відходи без використання полігонів, для прикладу, у Венеції -  це сміттєспалювальний завод, у Швеції - сміттєпереробний. Аналоги цих заводів можна будувати і на Львівщині, замість цього накопичувального полігону для твердих побутових відходів», – додав Марко Шпікула.
Як писав «Вголос», новий полігон для твердих сміттєвих відходів може з’явитися в селі Добряни Миколаївського району Львівської області.
Як повідомляли, раніше Львівська ОДА запропонувала Львову сім різних ділянок під полігон твердих побутових відходів.
Раніше заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк повідомила, що спільна комісія з представників міської влади та області об’їхала кілька земельних ділянок, зокрема побувала в Миколаївському районі.
http://vgolos.com.ua/news/na_sogodni_nam_novyy_poligon_dlya_smittya_ne_potriben__ekolog_218800.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео