Грибовицьке сміттєзвалище постановили закрити ще 13 років тому

2003 року головний лікар Львівської обласної СЕС виніс постанову про закриття Грибовицького сміттєзвалища


Підставою для такого рішення стали дослідження води та ґрунтів, які показали значні перевищення небезпечних для здоров’я мешканців хімічних елементів. Про це сьогодні, 15 червня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: «Повітря, вода і земля у Львові: вплив Грибовицького сміттєзвалища», яка відбулася у Львівському прес-клубі, розповіла заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» Любомира Шепеленко.
– У криницях в селах, які розташовані поблизу сміттєзвалища, тоді було виявлено перевищення граничнодопустимих норм кадмію. У 2008-2012 роках проводили нові дослідження. Вони показували забруднення води солями важких металів: кадмію – в десять, свинцю – в шість, кобальту – в 1,3, нікелю – 1,1 разу. У ґрунті виявили перевищення хрому в 1,6 разу, нікелю – в 1,2 разу, міді – в 1,8 разу. У річці Малехівці виявили перевищення кадмію в 3,9 та марганцю – від 1,4 до шести разів, – розповідає вона.
Санітарний лікар зауважила, що ситуація, яку виявили у 2003 році, в подальшому підтверджувалася дослідженнями води та ґрунтів, які розташовані в зоні впливу сміттєзвалища.
http://www.gazeta.lviv.ua/2016/06/15/gribovicke-smittyezvalishhe-postanovili-zakriti-shhe-13-rokiv-tomu/

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео