Кличко: Київ приймає сміття зі Львова тимчасово

Пункт перезавантаження сміття у Львові, звідки вивозять його у Київ. Фото: Serg Bobra/galinfo.com.ua
Пункт перезавантаження сміття у Львові, звідки вивозять його у Київ. Фото: Serg Bobra/galinfo.com.ua

Прийом відходів зі Львова на київський завод «Енергія» є тимчасовим заходом, щоб допомогти львів’янам упоратися з проблемою сміття.

Про це повідомив київський міський голова Віталій Кличко, – передає прес-служба політика.

«До мене звернувся пан Садовий з проханням тимчасово надати можливість переробки сміття в столиці. В дуже складній ситуації сьогодні перебуває місто Львів. Враховуючи те, що київський сміттєспалювальний завод «Енергія» влітку завантажений на третину, ми ухвалили рішення простягнути руку допомоги львів’янам та прийняти невеликі об’єми сміття», – наголосив Кличко.

За словами міського голови, перший вантаж з 10 автомобілів прибув два дні тому. Усі витрати з доставки та переробки відходів лягають на Львів. «За добу завод може прийняти до тисячі машин, і 10 автівок зі Львова – це майже нічого. Ще раз хочу наголосити, що це тимчасові заходи і впевнений, що Львів зможе вирішити проблему зі сміттям до кінця літа», – підкреслив мер.

Віталій Кличко зазначив, що проблема переробки сміття стосується сьогодні багатьох міст. Саме тому потрібно залучати інвесторів для побудови сучасних сміттєспалювальних заводів, які б відповідали, зокрема, і екологічним нормам.
http://zik.ua/news/2016/06/22/klychko_kyiv_pryymaie_smittya_zi_lvova_tymchasovo_710457

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео