Грибовицьке сміттєзвалище біля Львова продовжує горіти

Пожежники на місці, проте через загрозу зсуву не можуть виконувати роботи

Ввечері 7 червня на Грибовицькому сміттєзвалищі вкотре загорілося сміття, пожежу гасили рятувальники, проте станом на ранок 8 червня все ще повністю загасити вогонь не вдалося. І надалі є велика загроза нового обвалу сміття.
Як інформує департамент з питань цивільного захисту ЛОДА, напередодні о 21:30 виникло горіння сміття окремими осередками в зоні можливого зсуву на площі 800 м2. Станом на 23:30 горіння ліквідували на площі 250 м2.
Відтак станом на 6:00 8 червня у вогні залишалося 550 м2 території сміттєзвалища.
Для гасіння пожежі, йдеться в повідомленні, залучено 5 одиниць спецтехніки та 25 осіб особового складу, постійно підвозять воду.
Речник головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев зазначив у коментарі ZAXID.NET, що станом на 8:30 на місці є їхня техніка, проте роботи з гасіння наразі не проводять, оскільки горить схил, де і є загроза нового обвалу, тож доступити туди рятувальники не можуть.

Водночас в соцмережах львів’яни та мешканці навколишніх населених пунктів поширюють ранкові фото, з яких видно, що сміттєзвалище надалі горить.



Фото з «Варти-1»

Фото з літака над Львовом (Mariya Andriyishyn)
Нагадаємо, внаслідок обвалу на сміттєзвалищі 30 травня загинули троє пожежників та зник еколог ЛКП «Збиранка», якого досі не знайшли. Пошукові роботи призупинили через небезпеку нових обвалів. Тріщина на вершині сміттєзвалища щодня збільшується і наразі сягає близько 3 м.
Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до президента  Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів та два села навколо сміттєзвалища (Малехів і Грибовичі) зоною надзвичайної екологічної ситуації.
http://zaxid.net/news/showNews.do?gribovitske_smittyezvalishhe_bilya_lvova_prodovzhuye_goriti&objectId=1394230

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео