Жителі Києва протестують проти утилізації львівського сміття


Жителі Києва протестують проти утилізації львівського сміття
Жителі багатомільйонного Києва в прямому сенсі слова страждають від наслідків ввезення на територію свого міста сміття зі Львова. Вони змушені дихати шкідливими випарами в ці надзвичайно спекотні дні літа.
Причиною стало рішення мера міста Віталія Кличка допомогти львівському колезі Андрію Садовому в питанні утилізації сміття, але в підсумку вийшла ще одна проблема.
Утилізація в Києві львівського сміття підняла кілька забуту тему щодо закриття сміттєспалювального заводу «Енергія» і винесення його за межі міста. Віталій Кличко не взяв до уваги той факт, що спалювання додаткового сміття влітку призведе до отруєння житлових масивів (найбільш страждає найближчий до заводу Харківський ж /м) продуктами горіння, а повітря буде тижнями забруднений їдким димом.
Еколог Тетяна Тимочко вважає, що на заводі застаріла і малоефективна система очищення викидів. Погіршення ситуації сприяють полімери, які привозили з львівською звалища. При горінні вони виділяють чадний газ, діоксини, сірководень, ціаністий водень, сірчистий газ, хлороводень і інші не менш небезпечні речовини.
Кияни вкрай обурені такою безтурботністю Кличко. Вони стурбовані здоров'ям своїх дітей, у яких зараз літні канікули, своїм здоров'ям, адже алергія, бронхіт і астма - перші супутники забрудненого середовища проживання. Жителі міста вказують на те, що у Львові потрібно негайно побудувати сучасний сміттєспалювальний завод.
http://kordon.com.ua/suspilstvo/33059-zhitel-kiyeva-protestuyut-proti-utilzacyi-lvvskogo-smttya.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео